HISTORIA

 

Molt abans de l'any olímpic, en els temps en el que els Beatles trionfaven a sobre dels escenaris, els Bicharracos ja sabien lo que era una pilota de fútbol.
Els inicis de l'equip, mes que de barri, "barriobajero", van ser molt dificils psicologicament ja que la derrota estava sempre present. Jugaven els partits a l'escola on molts d'ells asistien, C.P. ENRIC BORRAS (en l'actualitat ESCOLA BALOO). En ocasions els partits no eren tant amistosos degut a les frequents baralles, coses de nens, ja se sap. Aquests partits solien ser clàssics derbis entre els barris de Montbau i Vall d'Hebrón. Sense alineació definida, aquest equipet va passar a disputar l'anhel·lat i complicat Campionat de la Festa Major de Montbau, en el qual els nostres joves van passar amb mes pena que gloria. En aquesta etapa el balanç va ser de moltes derrotes i alguna que altre victoria contra el Vall d'Hebrón sense confirmar. Les grans estrelles i velles glories de l'equip, actualment de baixasa moltes d'elles, con Nonfes Matthaus, retirat, eren els que portaven el pes de l'equip.

 

Sembla ser que les olimpiades de Barcelona van motivar a aquests joves figures del fútbol-sala. Van intentar formar un conjunt sólid (va sortir mes be flàcid) i es van inscribir en una de les competicions mes dures de la ciutat de Barcelona, Geminis-Sarrià. Allà per la temporada 1992-1993, els partits es jugaven en unes instal·lacions properes a la Ciutat Sanitària de Bellvitge, en aquesta competició va arribar la primera victoria oficial de l'equip i no seria la última.
Despres d'una temporada d'incertidumbre en el equip, el projecte va continuar durant la temporada 1993-1994 a la competició de Can Kros en Esplugues.
El camí de l'equip va seguir, com els grans, amb les seves baixes i altes i es va passar a disputar el campionat organitzat per el Camping de La Ballena Alegre a Gavá, durant les temporades 1994-1995 i 1995-1996. En aquest punt de la historia es va produïr un canvi important en l'equip, una divisió. El grup habia crescut molt, eren moltes les fitxes que l'equip tenia i es va optar per crear un altre equip en un altre horari de competició per tal de satisfer les demandes. En la temporada següent, 1996-1997, existíen dos equips dels Bicharracos, un que continuaba jugant en la Ballena Alegre els dissabtes al matí, composat pel grup de mes edat i el nou, que va començar a la competició de "Esports Brafa" els dijous per la nit, compost pel mes joves...  encara que havía algún jugador d'edat intermèdia que compaginava els dos equips.
El camí del mes grans o Bicharracos A, va continuar la seva marxa en la competició de la Ballena Alegre uns anys mes i despres va passar a disputar una competició en el Pabelló del Parel·lel, fins a l'any 2000, any que va desapareixer. Per la seva part l'equip dels mes joves o Bicharracos B, actualment Bicharracos, va continuar la seva marxa una temporada mes a la competició de "EsportsBrafa" i despres va passar a disputar la competició Acell, en unes instal·lacions del barri a partir de la temporada 1998-1999, competició on s'han vist als millors Bicharracos de la historia que despres de diversos subcampionats de lliga i de copa, es van alçar amb el títol de lliga la temporada 2007-2008  i aquesta temporada 2011-2012 continuaran en la mateixa competició per intentar conquerir el títol que es resiteix, la copa.

 

Durant l'any 2012, al igual que les olimpiades de Barcelona, els Bicharracos han cel·lebrat el seu 20è aniversari, ja han fet 20 anys jugant al fútbol-sala, lluny queden aquells dies que es jugaven cinc partits a l'hora al pati de l'escola. Des del primer dia de l'any 2012 es van dur a terme actes per tal de conmemorar tal event, al mes de febrer varem gaudir de la Calçotada Bicharraca i entrada la primavera, la I Bicicletada Bicharraca va agafar el testimoni d'aquelles sortides de germanor en bicicleta per carrilet. Com a colofon a l'octubre es va cel·lebrar el Sopar del 20è Aniversari amb el lliurament de les insignies als membres de l'equip, familiars i directiva. La temporada 2012-2013 va finalitzar amb la dissolució de l'equip de futbol sala i amb la marxa d'algun jugador a l'etern rival del barri.

 

Aquesta dissolució ha fet que s'obrin diverses seccions dels Bicharracos, l'afició a les dues rodes ha provocat l'aparició dels Ciclobitxos. Els esports de moda, com el "running", ha portat a uns quants Bichos a sortir a entrenar i participar en les curses de la ciutat amb l'estendard dels Bugrunners. L'afició al senderisme i la muntanya s'ha vist unida amb el "geocaching". Aquestes seccions han mantingut unit al grup.

 

La gastronomia ha obert un nou ventall de possibilitats de reunió, l'afició de "tapear", la devoció per les "burgers" i el vici que tenen alguns amb el seu "morro fino", ha portat alguns membres a buscar pels seus establiments el millor de la gastronomia barcelonina en la seva amplia oferta.

 

A l'any 2017 els Bicharracos Montbau van complir 25 anys i van organitar una Bicicletada amb dinar entrada la primavera i un partit amb sopar entrada la tardor, al mes d'octubre, per conmemorar tant esperat aniversari per l'entitat, on es van lliurar els corresponents regals. 

 

Al mes d'octubre de 2022 els Bicharracos Montbau celebraran el seu 30 aniversari i es preveu organitzar un partit homenatge a les velles glories de l'equip i un sopar amb jugadors i simpatitzants, on es farà entrega dels corresponents obsequis a tots els assistents per tal de conmemorar tal important data.