GASTROBITXOS

 

L'esport que practiquen aquests joves i no tan joves esportistes dona una mica de gana i es per això que una vegada desaparegut l'equip de futbol sala i amb l'aparició de les noves disciplines esportives, els Bicharracos s'han introduït de ple en el mon de la gastronomia, tastant les millors patates braves i hamburgueses de la ciutat, i alguns amb el morro mes fi s'han introduït en  el mon de la cuina creativa gracies a programes d'entreteniment de la TV com Masterchef i "Pesadilla en la cocina". Es per això que volem compartir amb tots vosaltres les nostres experiències gastronòmiques.

 

 

"RUTA BRAVA"

Recorregut per un dels plats mes tradicionals en la major part de les regions d’Espanya, on sol prendre’s acompanyat de cervesa o vi i servit com una ració, que conté aproximadament un quart de quilo de patates, o com una tapa o aperitiu. La denominació «braves» fa al·lusió a la fortor del picant que te la salsa que l’acompanya. Aquesta salsa està elaborada bàsicament amb un sofregit de tomàquet, tabasco i de vegades maionesa, tot i que s'hi poden afegir d'altres ingredients com pebre o d'altres espècies. L’origen d’aquest plat se situa pels voltants de l’any 1960, a Madrid. A Catalunya de vegades se serveixen amb salsa brava i salsa allioli, encara que normalment es tracta de dues tapes diferents. A la xarxa existeixen moltes pàgines que parlen d’aquest suculent plat, de com han d’estar presentades, de com han de tenir l’interior ben cuit i l’exterior ben cruixent, lo que es coneix vulgarment com la “crujicida”, però nosaltres volem recalcar una per damunt de totes perquè es centra en la nostra ciutat, BRAVASBCN, hem fet el recorregut del seu top 15 i li hem donat una volta o varies per arribar al nostre particular ranking.

 

 

1

SENYOR VERMUT  

2

LOLITA TAPERIA  

3

BODEGA MONTFERRY  

4

EL BAR  

5

ELSA Y FRED  

6

ROSAL 34  

7

HIDALGO  

8

TAPEO   

9

MONTESQUIU  

10

BAR DEL PLA (RE-PLA)

 

11

LA ESQUINICA 

 

12

TAQUERIAS TAMARINDO  

13

LAS DELICIAS  

14

SEGONS MERCAT  

15

BAR TOMÀS

 

 

 

 

"BURGUER WAY"

La hamburguesa, bistec rus, o raola és un plat a base de carn picada de boví o de carn de porc o d’au o fins i tot vegetal, la carn picada se sol fer en forma esfèrica i després s'aixafa perquè sembli un filet, se sol fregir o fer a la graella. Se serveix calent i es pot acompanyar o no d'alguna salsa, verdures, . El seu nom prové d’una evolució del famós filet d’Hamburg. Existeixen a la cuina clàssica catalana des de l'època romana. A partir del segle XX s'han començat a anomenar "hamburgueses" a la península, però a les Balears encara es fa servir el nom usat en català des de l'època medieval, raoles, que fa referència a la seva forma. Les més tradicionals solen ser de carn i menys freqüentment de peix o pop. Anys enrere a Barcelona van proliferar els locals específics d’hamburgueses, la revista TIMEOUT va publicar un llistat definitiu de les millors 25 hamburgueseries de Barcelona i nosaltres amb aquest particular top us volem apropar a les que amb els anys s’han consolidat i s’han convertit en les mes famoses de la ciutat, be per la seva qualitat del producte, be pel seu preu o per ambdues.

 

1

LA ROYALE  

2

TIMESBURG  

3

SANTA BURG  

4

OVAL  

5

EL FILETE RUSO  

6

LA BURG  

7

OK SARRIÀ  

8

BACOA/KIOSCO  

9

PIM PAM BURGUER  

10

MEATPACKING BISTRO  

11

DE PAULA

 

12

PIJAMA

 

13

NEGRO CARBÓN  

14

EL CLUB DE LA HAMBURGUESA  

15

MAMY ILDY  

16

BIERCAB

 

 

 

"CUINA CREATIVA"

El terme cuina creativa va ser utilitzat per primer cop per Ferran Adrià per a definir el seu estil de cuina. La cuina creativa sorgeix en el moment en què a algú se li ocorre crear noves combinacions de tècniques i productes, noves maneres de presentar el menjar a partir de la seva pròpia imaginació i creant noves experiències. Es basa en la història i cultura gastronòmica pròpia, productes locals en la major part, i la cerca de sorpresa, innovació i de vegades tocs d'humor. S'hi apliquen conceptes de les belles arts i de la filosofia, com la deconstrucció i l'esferificació, i el xef es preocupa pels aspectes nutricionals i de salut del seu menú.

La cuina creativa casolana seria una cuina cuidada a la presentació, o amb una petita novetat particular. Això ja és habitual a la cuina tradicional a les llars de moltes cultures, com per exemple a la mediterrània. Per a sorprendre realment i la nova experiència que proposen els restaurants, són tècniques que necessiten tecnologies i màquines especials, i molt de temps de treball per personal qualificat. Sol ser una cuina cara, però que els mateixos que la fan reconeixen que és esporàdica, per a gaudir d'una experiència diferent un dia particular, com qui va un dia a visitar una exposició de pintura o a un parc d'atraccions. A continuació us deixem el llistat dels restaurants guardonats amb les preciades "Estrelles Michelin" a la ciutat de Barcelona.

 

RESTAURANT

XEF

MENÚS

¶¶¶

LASARTE

Martin Berasategui

150€/185€

¶¶

ABAC

Jordi Cruz

140€/170€

 

ENOTECA

Paco Pérez

 170€

 

MOMENTS

Raúl Balam

 166€

ALKIMIA

Jordi Vilà

 130€

 

ANGLE

Jordi Cruz

 80€/90€

 

CAELIS

Romain Fornell

 85€/130€

 

CINC SENTITS

Jordi Artal

 55€/120€

 

DISFRUTAR

Oriol Castro

 105€/145€

 

DOS CIELOS

Sergio/Javier Torres

 110€

 

DOS PALILLOS

Albert Raurich

   75€/90€ 

 

GAIG

Carles Gaig

 68€/120€

 

HISOP

Oriol Ivern

 61€

 

HOFMANN

Mey Hofmann

 46€/68€

 

HOJA SANTA/NIÑO VIEJO

Paco Méndez

 110€

 

KOY SHUNKA

Hideki Matsohisa

 82€/128€

 

MANAIRÓ

Jordi Herrera

 70€/90€

 

NECTARI

Jordi Esteve

 70€

 

PAKTA

Albert Adrià

 110€

 

ROCA MOO

Germans Roca

   90€/110€ 

 

TICKETS

Ferran/Albert Adrià

 Tapes

 

VIA VENETO

Sergio Humada

 90€/180€

  XERTA Fran López     70€/85€
        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"ALTRES PROPOSTES GASTRONOMIQUES"

Us compartim un útil mapa amb els establiments situats per les estacions de la Xarxa del Metro de Barcelona on fan uns entrepans mes que  acceptables.

 

 

Per últim un altre mapa amb propostes interesants de restaurants, pastisseries, orxateries...

 

 

 

#gastrobitxos