BITXOCATXERS
 

La paraula Geocaching (Geocerca) ve de GEO per geografia i CACHING (cerca), el process d'amagar (cercar) el geoamagatall. En termes informàtics "cache" fa referència a informació emmagetzamada en memòria per recuperar-la més ràpidament, però s'utilitza també (en anglès) en contexte d'acampada i caminada com un lloc per amagar provisions.

 

El Geocaching (Geocerca) és un joc a l'aire lliure de cerca del tresor amb dispositius GPS. Els participants han d'anar a unes coordenades específiques i després tractar de trobar-hi el geoamagatall (contenidor) amagat.

 

En el seu nivell més simple, el geocaching (geocerca) requereix d'aquests 8 passos:

 

 1. Registreu-vos per obrir un Compte Bàsic
 2. Visiteu la pàgina "Amagar & Localitzar un geoamagatall".
 3. Introduïu el vostre codi postal i premeu "Cercar".
 4. Trieu qualsevol geoamagatall de la llista i feu clic al seu nom.
 5. Introduïu les coordenades del geoamagatall al vostre aparell GPS.
 6. Utilitzeu el vostre aparell GPS per ajudar-vos a trobar el geoamagatall ocult.
 7. Signeu el llibre de registre i retorneu el geoamagatall a la seva ubicació original.
 8. Compartiu les vostres històries de recerca i fotos en línia.

Les normes son les següents:

 1. Si preneu alguna cosa del contenidor, deixeu alguna altra cosa de valor igual o superior.
 2. Anoteu els vostres comentaris al llibre de registre.
 3. Registreu la vostra experiència a www.geocaching.com.

Hi ha geoamagatalls arreu del món. Normalment els geocercadors els amaguen a llocs que són importants per a ells, reflectint un interés o habilitat especial del propietari. Aquests llocs poden ser molt diversos: un parc local, el final d'una llarga caminada, al costat d'un carrer de la ciutat o, fins i tot, sota l'aigua.

 

Tipus de Geoamagatalls

Traditional Cache - Large Icon Traditional Cache - Small Icon

Tradicional

Aquest és el tipus original d'amagatall i el més simple. Trobareu un contenidor a les coordenades indicades. La mida pot variar. però com a mínim hi ha d'haver un llibre de registre. Als contenidors més grans pot haver-hi ítems d'intercanvi i traçables.

Mystery or Puzzle Caches - Large Icon Mystery or Puzzle Caches - Small Icon

Misteri o Puzle

El "calaix de sastre" dels geoamagatalls, aquest tipus pot requerir haver de resoldre puzles complexes per determinar les coordenades correctes. Els geoamagatalls Misteri/Puzles sovint són el camp de proves de geoamagatalls únics i novedosos que no encaixen en altres categories.

Multi-Cache (Offset Cache) - Large Icon Multi-Cache (Offset Cache) - Small Icon

Multi

Aquests geoamagatalls inclouen dues o més ubicacions, amb un contenidor físic al punt final amb un llibre de registre. Hi ha ple de variants, però típicament, una vegada a la primera etapa, es troba una pista per arribar a la segona. La segona tindrà una pista per la tercera, i així fins a la final.

EarthCache - Large Icon EarthCache - Small Icon

EarthCache

Un EarthCache és una ubicació geològica especial que es pot visitar per aprendre alguna característica única a la Terra. Les pàgines dels EarthCaches inclouen un conjunt de notes educatives junt amb les coordenades. Els visitants poden observar com el nostre planeta s'ha format pels processos geològics, com gestionem els seus recursos i com els científics recullen dades. Típicament, per registrar-los cal proporcionar respostes a algunes preguntes observant l'ubicació geològica. Per a més informació visiteuhttp://www.earthcache.org/.

                                   
                                                    VIDEO DIDACTIC

 

                                                                       

                            DOCUMENTAL